GPS koordináta kinyerése a Google Térképről

Négy évvel ezelőtt raktam fel ide ennek a cikknek az elődjét. Meglepett, hogy milyen sok ember olvasta el útmutatásomat. Ez nem az én okosságomat mutatta, hanem inkább a Google térkép kiforratlanságát. Azóta erre a fejlesztők is ráébredtek és jelentősen megváltoztatták a
felületet és annak működését. Így az útmutatómat jelentősen lerövidítve az alábbiakban teszem közkinccsé. Vigyor

Bővebben: GPS koordináta kinyerése a Google Térképről

Útvonaltervezés a Google segítségével GPS-re

GPS-ek normál közútakon való használata kis gyakorlással mindenkinek megy. Viszont sokan talán elakadnak, ha olyan útvonalat kell tervezni, mely nem kötődik az előre betáplált úthálózathoz. Ilyen eset, mikor földutakon, illetve terepen kell navigálni. Ha a tereptúrára van lehetőségünk előre otthon felkészülni, akkor az útvonal tervezés gyors és kényelmes módját választhatjuk a Google Maps rendszeren alapuló megoldásokkal. Ezt a módszert mutatom be a következőkben.

Attachments:
Download this file (track006.trk)track006.trk[Az útvonal]0.6 kB

Bővebben: Útvonaltervezés a Google segítségével GPS-re

ASUS R300 PND használhatóvá tétele

Végre rászántam magamat és megvásároltam Andit. Nem, nem az 5-ös út mellett állót, hanem egy áruházból, a műszaki osztályról! A gyárilag beállított Andreának nevezett géphang miatt neveztem el az ASUS R300 típusú GPS-t (PND, vagy máshol PNA-nak nevezik) így. De hallottam már olyat is, hogy pofázógépnek nevezték, gondolom a "túl gyorsan mész" miatt... :-)

Bővebben: ASUS R300 PND használhatóvá tétele