Mókás ördöglakat

Egy barátom egy összejövetel alkalmával egyszerű, de mégis érdekes ördöglakatot hozott magával (amit egy számomra ismeretlen barátja eszelt ki). A társaság jól szórakozott vele, én pedig elhatároztam, hogy készítek magamnak egyet.

Bővebben: Mókás ördöglakat

Trükk gemkapcsokkal

Baráti összejöveteleken mulatságos program lehet egy kis trükk két gemkapoccsal. Ez is egyfajta feladvány, noha megoldhatatlan azok számára, akik még nem ismerik a trükköt...

Bővebben: Trükk gemkapcsokkal

Lassúsági verseny

Egyszer arra gondoltam, hogy a sebességhajhászás helyett milyen érdekes lenne lassúsági versenyt rendezni. Ötletemet el is mondtam egy budapesti általános iskola tanítónőjének, aki azonnal fantáziát látott a dologban.

Bővebben: Lassúsági verseny

Elem nélküli ektromos telefon

Ki ne ismerné a hajdan népszerű, cipőpasztás dobozokból és egy hosszú, vékony zsinegből készített játék-telefont? Ott két fémdoboz volt összekötve egy erősen kifeszített zsineggel. Amikor az egyik dobozba belebeszélt valaki, a hangrezgések végigszaladva a zsinegen megrezgették a másik dobozt és az ott hallgatódzó gyengén hallhatta az üzenetet. Ennek egy jóval kifinomultabb, elektronikus változatát mely elektronikai szakkörök, illetve Fizika órák témája is lehet az alábbiakban mutatom be.

Bővebben: Elem nélküli ektromos telefon