Régi szkennerek életre keltése Ubuntu alatt

.Van egy régi Acer vagy más néven Benq gyártmányú 340U/640U szériába tartozó 36 bites szkennerem. Nem annyira sűrűn használtam az elmúlt sok év alatt ezért még mindig jól működik. Nem szeretném leselejtezni. Sajnos a gépemen jelenleg fentlévő Ubuntu 14.04 LTS alapból nem tudta támogatni. A legutolsó driver, amit elértem hozzá pár évvel ezelőtt (ami azóta megszűnt) Windows XP-re volt! Kicsit utána járva a problémának, megnyugtató megoldást találtam rá. A megoldáshoz szükség lehet egy window-os gépre is.

Bővebben: Régi szkennerek életre keltése Ubuntu alatt

Wi-Fi hotspot szinte a "semmiből"

Előfordulhat, hogy sürgősen szükségünk lenne Wi-Fi kapcsolatra, de az adott helyen (pl. munkahelyen) csak vezetékes hálózat működik.  Még sincs minden elveszve.

A megoldás egyszerű, ha van egy hagyományos munkaállomásunk, vagy laptopunk, ami csatlakozik az Internethez. Továbbá kell, legyen egy már előre telepített  Wi-Fi lehetőség az iménti adott gépen (például USB-be dugható Wi-Fi egység, stick a feltelepített meghajtó programokkal)! Valamint rendelkeznünk kell az adott gépen rendszergazdai (program telepítési) joggal!

Attachments:
Download this file (Virtula Access Point on Linux.pdf)Virtula Access Point on Linux.pdf[Angol nyelvű leírás Linuxhoz]696 kB

Bővebben: Wi-Fi hotspot szinte a "semmiből"

Abevjava telepítése Ubuntura

Noha az APEH által alkalmazott AbevJava nyomtatványkitöltő plattformfüggetlen (Java alapú), esetleg mégsem telepíthető Linux alatt egyszerűen. A telepítés nálam bevált módját az alábbiakban mutatom be.

Fontos! Nem ajánlom senkinek, hogy Ubuntu alatt a NAV oldalán található JavaWebStart-ot (azaz a web-es Abevjava telepítőt) futtassa! Ennek két fő oka van. Az egyik, hogy a telepítő csak akkor fut le rendesen, ha rendszergazdaként indítjuk a böngészőnket (pl. gksudo firefox). A másik probléma az elsőből fakad. Történetesen az, hogy az Abevjava ezek után csak rendszergazdaként lesz elérhető! A program használata így eléggé körülményes és az azzal létrehozott fájlok sem lennének könnyen elérhetők...

Attachments:
Download this file (abevjava_for_ubuntu.sh)abevjava_for_ubuntu.sh[Abevjava telepítő Ubuntura]0.5 kB

Bővebben: Abevjava telepítése Ubuntura