top
logo


Játékok
Elem nélküli ektromos telefon

Ki ne ismerné a hajdan népszerű, cipőpasztás dobozokból és egy hosszú, vékony zsinegből készített játék-telefont? Ott két fémdoboz volt összekötve egy erősen kifeszített zsineggel. Amikor az egyik dobozba belebeszélt valaki, a hangrezgések végigszaladva a zsinegen megrezgették a másik dobozt és az ott hallgatódzó gyengén hallhatta az üzenetet. Ennek egy jóval kifinomultabb, elektronikus változatát mely elektronikai szakkörök, illetve Fizika órák témája is lehet az alábbiakban mutatom be.

 

Módosítás dátuma: 2016. május 03. kedd, 23:27
Bővebben...
 
Trükk gemkapcsokkal

Baráti összejöveteleken mulatságos program lehet egy kis trükk két gemkapoccsal. Ez is egyfajta feladvány, noha megoldhatatlan azok számára, akik még nem ismerik a trükköt...

Módosítás dátuma: 2011. október 03. hétfő, 09:02
Bővebben...
 
Lassúsági verseny

Egyszer arra gondoltam, hogy a sebességhajhászás helyett milyen érdekes lenne lassúsági versenyt rendezni. Ötletemet el is mondtam egy budapesti általános iskola tanítónőjének, aki azonnal fantáziát látott a dologban.

Módosítás dátuma: 2013. október 06. vasárnap, 19:59
Bővebben...
 
Mókás "ördöglakat"

Egy barátom egy összejövetel alkalmával érdekes és mégis egyszerű ördöglakatot hozott magával (amit egy számomra ismeretlen barátja eszelt ki). A társaság jól szórakozott vele, én pedig elhatároztam, hogy készítek magamnak egyet.

 

Módosítás dátuma: 2011. július 11. hétfő, 06:26
Bővebben...
 bottom
top

Olvasóink

Oldalainkat 39 vendég böngészi

A legújabbak

A legnépszerűbbek


bottom