top
logo


GPS navigáció
GPS koordináta kinyerése a Google Térképről

Négy évvel ezelőtt raktam fel ide ennek a cikknek az elődjét. ("Kegyeleti" okokból elérhetővé tettem itt) Meglepett, hogy milyen sok ember olvasta el útmutatásomat. Ez nem az én okosságomat mutatta, hanem inkább a Google térkép kiforratlanságát. Azóta erre a fejlesztők is ráébredtek és jelentősen megváltoztatták a felületet és annak működését. Így az útmutatómat jelentősen lerövidítve az alábbiakban teszem közkinccsé. Vigyor

Módosítás dátuma: 2016. március 02. szerda, 10:06
Bővebben...
 
GPS koordináta kinyerése a Google Térképről (régi változat)

Már többször tapasztaltam, hogy a Google Térképről mások által kinyert GPS-koordináták valahogyan "mellé lőttek". Az alábbiakban bemutatok egy egyszerű és gyors módszert (Laza nevű olvasóm javaslatára), amivel a GPS koordináták könnyedén és pontosan meghatározhatók a térképről.

Módosítás dátuma: 2016. március 02. szerda, 10:00
Bővebben...
 
Útvonaltervezés a Google segítségével GPS-re

GPS-ek normál közútakon való használata kis gyakorlással mindenkinek megy. Viszont sokan talán elakadnak, ha olyan útvonalat kell tervezni, mely nem kötődik az előre betáplált úthálózathoz. Ilyen eset, mikor földutakon, illetve terepen kell navigálni. Ha a tereptúrára van lehetőségünk előre otthon felkészülni, akkor az útvonal tervezés gyors és kényelmes módját választhatjuk a Google Maps rendszeren alapuló megoldásokkal. Ezt a módszert mutatom be a következőkben.

Attachments:
Download this file (track006.trk)track006.trk[Útvonal egy tó körül, ami az Igo8 szerint nincs is...]0.6 Kb
Módosítás dátuma: 2013. június 10. hétfő, 07:57
Bővebben...
 
ASUS R300 PND használhatóvá tétele

Végre rászántam magamat és megvásároltam Andit. Nem, nem az 5-ös út mellől, hanem egy áruházból! A gyárilag beállított Andreának nevezett géphang miatt neveztem el az ASUS R300 típusú GPS-t (PND, vagy máshol PNA-nak nevezik) így. De hallottam már olyat is, hogy pofázógépnek nevezték, gondolom a "túl gyorsan mész" miatt... :-)

2008 nyarának végén tehát nagy örömmel hazavittem az egyik nagy áruházból a készüléket. Az eladó - a szokásos módon - mindent megígért nekem. Főleg a több éven át történő ingyenes térképfrissítést.

Módosítás dátuma: 2013. május 01. szerda, 07:01
Bővebben...
 bottom
top

Olvasóink

Oldalainkat 44 vendég böngészi

A legújabbak

A legnépszerűbbek


bottom