top
logo


7köznapi 5letekA vakondriasztásról - ahogyan én látom

A kertünkben megjelent a vakond, a "jóságos terrorista". Mivel meg akartunk tőle szabadulni, bevetettük az általunk biztosnak hitt trükköt.

 

Módosítás dátuma: 2014. november 12. szerda, 13:15
Bővebben...
 
Ha kilyukadt a medence

Intex fürdőmedence

A nyári kánikulában a műanyagponyva falú csővázas (Intex gyártmányú) medence kilyukadt. Az alján lyukadt ki és ráadásul a szélén, ahol íves és ráadásul a heggesztési varrat is ott van. A leghülyébb helyen. A medencét a kútból töltöttük fel és nem szerettük volna elereszteni a sok vizet. Némi töprengés után megszületett a bomba biztos megoldás.

 

Módosítás dátuma: 2013. július 29. hétfő, 13:55
Bővebben...
 
Pálinkafőzés, házilag, egyszerű konyhai eszközökkel

Előfordulhat, hogy az ember véletlenül hozzájut egy nagyobb mennyiségű (50-100 liter) lehullott gyümölcshöz. Ennyivel egy háztartásban nehéz mit kezdeni és esetleg már nincs is olyan "fitt" állapotban, hogy süteménybe elsüthessük. Egyik utolsó mentő ötlet a pálinkafőzés lehet. De mi van akkor, ha nincsen egyszerűen elérhető pálinkafőzési lehetőségünk a közelben, vagy nem akarunk drága felszerelést beszerezni egy egyszeri alkalomra? No, erre mutat egy ötletes (és régi) szükségmegoldást a következő kis leírás.

 

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 22:50
Bővebben...
 
Szegény ember "Bioptron" lámpája

Leleményes vállalkozások gyakran komoly hasznora tehetnek szert a "dolgok újra kitalálásával".

Ez a kis cikk a Bioptron lámpát veszi gór-cső alá. Ez a készülék nem csalás, valóban működik! A cikkem csupán azt mutatja meg, hogy hogyan helyettesíthető a lámpa, ha valakinek nincs lehetősége ilyen készüléket beszerezni. A Bioptron lámpa nagy előnye, hogy mindig üzemkész. Az én módszerem csak napsütésben használható, viszont ingyen van...

Módosítás dátuma: 2013. július 29. hétfő, 13:54
Bővebben...
 
Környezetbarát gyepszegélyek

A fűnyírás során gyakori problémám volt a falak, kerítések mentén a gyep lenyírása hagyományos fűnyíróval. A fűnyíró ugyanis nem fér oda a falhoz, mivel (sajnos) a kerekei és a műanyag borítás ezt nem teszik lehetővé. Így a nyírásból mindig kimaradt egy kb. 20cm-es sáv. Okos emberek kitalálták erre a problémára a kézi (damilos) szegélynyírót, de nálam a macera mennyiségét ez nem csökkentette. További gondom volt a levágott fű hasznosítása. Van komposztálóm, de az nem képes elnyelni a "termelődő" fűmennyiséget. A szabadon hagyott helyeken folyamatosan megjelenő gaz ellen is jó lett volna valami környezetbarát megoldást kieszelni.  E három probléma megoldására született az alábbi megoldásom.

Módosítás dátuma: 2011. október 03. hétfő, 08:55
Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2

bottom
top

Olvasóink

Oldalainkat 42 vendég böngészi

A legújabbak

A legnépszerűbbek


bottom